2015. okt 16.

chilis csirkemáj burgonyachipssel

írta: Nikolett Gyurinovits
chilis csirkemáj burgonyachipssel

chilis csirkemáj burgonyachipssel

- könnyű
- kezdőknek

- 4 főre
- 40 perc
- spórolós recept :)

chilis_csirkemaj.jpg

hozzávalók: fél kg csirkemáj, 500 ml paradicsompüré (lehet bazsalikommal ízesített is), 2 konzerv (kidney) vörösbab, 1 konzerv kukorica, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-2 db friss chili paprika, olívaolaj, só, bors, 1 csomag chilis bab alappor, fél kg burgonya (sütni való) + olaj a kisütéshez

1. kevés olívaolajon megpirítom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a kisebb darabokra vágott csirkemájat, és együtt sütöm tovább, amíg a máj külseje teljesen megsül. FONTOS, HOGY A MÁJAT NEM SZABAD FŐZÉS KÖZBEN SÓZNI, MERT MEGKEMÉNYEDIK, ÍGY A SÓSSÁGOT CSAK A LEGVÉGÉN ÁLLÍTJUK BE, AMIKOR MÁR ELZÁRTUK A MÁJ ALATT A LÁNGOT!

2. hozzáöntöm a májhoz a paradicsompürét, és 1 dl vizet. Ezt lehet majd pótolni, ha úgy látjuk elforrt a leve. Mehet bele a zúzott fokhagyma, a lecsöpögtetett kukorica és bab, borsozom, (aki csípősen szereti itt tehet bele chili paprikát, vagy őrölt erős paprikát) és az egészet fedő alatt kis lángon főzöm kb 15-20 percig.

3. megpucolom, majd vékony karikákra szeletelem a krumplit, és bő, forró olajban elkezdem kisütni.

4. a májhoz hozzákeverem a chilis bab alapport, és addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik kissé az egész, ez kb. 5 - 10 perc. Ha ez megvan, akkor elzárom alatta a lángot, és sózom ízlés szerint.

5. tálalásnál felkarikázott chili paprikát szórok a tetejére, vagy lilahagymát (ki hogy szereti), és burgonyachips helyett passzol hozzá fusilli, penne, vagy rigatoni tészta is (én a Barilla tésztára esküszöm)  :)

jó étvágyat hozzá, N.

 

Szólj hozzá