koktélszószos tonhallal töltött őszibarack
előétel
- nagyon könnyű
- előétel vagy könnyű vacsora
- 4 főre
- 10 perc
- olcsó
Hozzávalók: 1 konzerv tonhal (sós lében eltéve), 1 db citrom, 1 konzerv felezett őszibarack, jégsaláta
Koktélszószhoz: 3 ek. tejföl, 3 ek. majonéz, 3 ek. ketchup, fél ek. citromlé, fél ek. mustár, kevés őrölt fehérbors, csipet só.
1. a koktélszószhoz minden hozzávalót összekeverek, ha ez kész, akkor 4-5 evőkanál szósszal összekeverem a lecsöpögtetett tonhalat.
2. megtöltöm a felezett őszibarackokat a tonhallal, jégsaláta ágyra helyezem őket, majd a maradék szószból a salátára is rakok kicsit :)
3. pirítóssal, és citrommal tálalom.
jó étvágyat hozzá, N.
*update: ezt az előételt a belga nagyimtól lestem el, ez egy jellegzetes belga étel! :) "Belga gasztronómia" wikipedia oldalán a következőt találtam erről: "Pêches au thon / perziken met tonijn: friss vagy befőtt, félbevágott barack konzerv tonhal és majonéz keverékével töltve"