2015. nov 01.

farfalle al salmone

írta: Nikolett Gyurinovits
farfalle al salmone

tejszínes - lazacos masnitészta

farfallesalmone.jpg- kezdőknek
- 25 perc
- 4 főre
- közepes ár

hozzávalók: 25 dkg farfalle (masnitészta), 200 g füstölt lazac, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 dl tejszín, friss petrezselyem, olívaolaj, só, bors, parmezán sajt, fél dl fehérbor (elhagyható), csemege pirosarany

1. a tésztához vizet forralok, amikor már lobog hozzáadom a tésztát, sót, és az elkészítési útmutató alapján megfőzöm. 

2. apróra összevágom a vöröshagymát, és olívaolajon kissé megdinsztelem. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, és keverek rajta párat, majd mehet bele a kisebb darabokra vágott füstölt lazac. Ismét keverek rajta párat, majd felöntöm a tejszínnel, hozzáadom a petrezselymet, sózom, borsozom, és egy kis fehérbort "löttyintek" bele. (az alap recepttől eltér, de én szoktam belerakni egy kis csemege pirosaranyat, ettől a színe is szebb és az íze is finomabb. Nem sokat, kb. egy púpos teáskanálnyit.) Közepes lángon főzzük.

3. A szósz akkor van kész, amikor elérte a krémes állagot. Ekkor egy kis reszelt parmezánt szórok hozzá, átkeverem, és a leszűrt tésztával összeforgatom az egészet. :)

jó átvágyat hozzá, N.

11220812_10207759328278363_5738609040557262781_n.jpg

Szólj hozzá

lazac fokhagyma olasz tészta egyszerű finom könnyű étel könnyű recept farfalle egyszerű étel tejszínes étel finom ebéd gastrotündér lazac étel salmone