almarózsák
- nagyon könnyű
- elkészítés: 15 perc
- sütés: 35 perc
- olcsó :)
A legegyszerűbb videó az elkészítésről:
https://www.facebook.com/tiphero/videos/10154254771298761/
Hozzávalók: 4 nagyobb alma, víz, citromlé, 3 evőkanál baracklekvár, 1 csomag rétes vagy vajas tészta (előre elkészített, szinte minden élelmiszer boltban kapható), őrölt fahéj, porcukor.
Ahogy én készítem:
1. az almaszeleteket vízzel és fél citrom levével 5-6 percig max. teljesítményen mikrózom
2. kinyújtom kissé a tésztát, és 6 egyenlő csíkra vágom
3. 3 evőkanál sűrű házi baracklekvárhoz 2 evőkanál vizet adok, ezzel megkenem mind a 6 tésztacsíkot
4. a lecsöpögtetett almaszeleteket ráhelyezem az egyik szélére úgy, hogy fedjék egymást,megszórom egy kis fahéjjal, majd ráhajtom a tésztát, és óvatosan feltekerem
5. muffin formába helyezem őket, és alsó-felső sütésen 190°C-on 35-40 percig sütöm őket
6. amikor kész, megvárom, hogy kissé hűljön, mielőtt a muffin formából kiveszem őket, de még langyosan tálalom. Tálalásnál porcukorral megszórom a tetejét (én gránátalma magokat is szórtam köré, és kakaóport a tányérra, szerintem így az igazi) :)
jó étvágyat hozzá, N.